Mika Diplo Akadémia: BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET (XI.18.)

Mika Diplo Akadémia


2015. november 18.

BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET

(r: Matthew Warchus, 2015) / Előadó: Csejk Miklós

A szabadegyetem hivatalos oldala: https://www.facebook.com/mikadiploakademia

 

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik − azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret (a filmben fucking szóval kiegészített nevű) Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. A homoszexuális aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Sőt! Bármilyen hihetetlen, de a Büszkeség és bányászélet igaz történet alapján készült! Mert ha szolidaritás nincsen, akkor semmi sincs. Még háromszor leírnánk: szolidaritás, szolidaritás, szolidaritás. A filmklub vezetője, Csejk Miklós filmtörténész kiemelten ajánlja ezt a kitűnően szórakoztató, okos és kedves filmet, és persze a filmet követő filmvitát. És még egyszer a szó, mely mindenkit összehoz: szolidaritás!

Előadó és vitavezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró.

BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET (r.: Matthew Warchus, 2015) rövid tartalma: A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Sőt! Bármennyire meglepő, a film igaz történeten alapul.

 büszkeség és bányászélet

A Mika Diplo Akadémia, a Le Monde Diplomatique magyar kiadásának „szabadegyeteme” (szerdánként 19 órától) szociális, feminista és ökológiai témájú filmínyencségekkel, vagy a filmtörténet legjelentősebb és legnagyobb hatású klasszikusaival, valamint régi vagy mai kultikus szerzői- vagy botránymozikkal, továbbá kulturális tendenciákat, társadalmi problémákat bemutató értékes, érdekes és szórakoztató filmekkel, és persze havonta egy Ingmar Bergman-alkotással jelentkezik a Mika Tivadar Mulató pincehelyiségében.

Diplo honlap: http://www.magyardiplo.hu/

A szabadegyetem hivatalos oldala: https://www.facebook.com/mikadiploakademia

A belépő 1000 Ft.

Információk:
Esemény: Mika Diplo Akadémia (szerdánként este héttől)
Időpont: 2015. november 18. szerda 19.00-tól 22.00-ig
Helyszín: Mika Tivadar Mulató
(Bp. VII. ker., Kazinczy u. 47.)
Vetített film:
BÜSZKESÉG ÉS BÁNYÁSZÉLET (r.: Matthew Warchus, 2015)
Filmklub vezető: Csejk Miklós filmtörténész, kulturális újságíró
Diplo honlap: http://www.magyardiplo.hu/
A szabadegyetem hivatalos oldala: https://www.facebook.com/mikadiploakademia