Azonosságok és különbségek az Univerzum, az élővilág és a társadalom evolúciójában - előadás - (VIII. 22-23)

MEGHÍVÓ

 

Azonosságok és különbségek az Univerzum, az élővilág és a társadalom evolúciójában

 

A társadalmi működés optimalizálásának esélye és lehetőségei a XXI. században

Az Ősrobbanástól az → ÁFÁ-ig.

Az Élet Társadalma Alapítvány /ÉTA/ programját, törekvéseit prezentáló előadás

 k0

Az Univerzum koincidenciája[i] nem emberi produktum,ám a társadalom működésének optimalizálását csak az azt teremtő és működtető ember végezheti el[ii].

 

 

 

Helyszín: Szent István Egyetem Budai Campus. Bp. XI.ker. Villányi út 39-43. „E” épület I. em. 130. UCB-UBT Center Budapest.

/Az „E” épület a sorompó után rögtön jobbra. Rendszám leadása: Dr. Nagy Károly E-mail: knagy139@gmail.com.Telefon:36/3053509501/.

Első rész. Az Univerzum és az élő rendszerek. 2018. 08. 22. 14-17 óra.

Második rész. A társadalom…. 2018.08. 23. 14-17 óra.

Előadó: Bánáti Ferenc az ÉTA tudományos igazgatója

A projekt indításával arra veszélyre hívjuk fel a figyelmet, hogy az ember tervezte és vezette társadalom hovatovább kilép az Univerzum és az élő rendszerek egységes evolúciós spiráljából. Szeretnénk csökkenteni a veszélyt, vagy ha már kilépett, segíteni abban, hogy bejárható utat válasszon… Olyan virtuális sztrádát építünk[iii], amely az eredettől indulva napjainkig vezet, s azt prezentálja, hol mikor, milyen pontokon tért el/le a társadalom a fő evolúciós trendtől. A sztráda megépítéséhez azokat a legújabb kori[iv] - természettudományi és társadalomtudományi – felismerések, felfedezések, illetve ezek ismeretében indított kutatások tapasztalatait használjuk fel, amelyek alapjaiban változtatták meg a XX. századi „világtudásunk” szerkezetét és konkrét tartalmát. Meggyőződésünk, hogy a mai társadalmak működési zavarai, anomáliái feltárásában semmivel sem pótolható segítséget jelent, ha visszatérünk az eredethez, s megkíséreljük rekonstruálni és felépíteni a mához vezető utat. Mert a történelem, a dolgok és a folyamatok története, igen is számít! Nem „oktatunk”, hanem reményeink és törekvéseink szerint csupán csak segíteni - annak a korántsem egyszerű - problematikának a megértését; hogy hogyan működik az egységes Világegyetem.

Azt szeretnénk „bizonyítani”, hogy a „Sztráda” kiépítése és bejárása segíti:

- a társadalom mibenlétének, szerkezetének és működésének jobb megértését, működési zavarainak és ezek okainak a felismerését, a hibás társadalmi gyakorlat(ok) javítását és korrekcióját,

- a közösségi hálók „újrahuzalozását”, az egyéni életstratégiák, menekülési útvonalak, kitörési pontok és lehetőségek felismerését, az életvitel szinte azonnali irányváltását.

k1

Gondolkodjunk együtt a továbbiakról!

 

Programinformációk. 06/209449677. Honlap: http://www.azélettársadalma.eu                       


[i] ) Hat szám /D, N, e,w,l, Q./ „értéke” az Univerzum kezdete óta azonos és összehangolt. Ezt nevezzük koincidenciának, kozmikus egybeeséseknek.  Lásd, Martin Rees 2001. Csak hat szám. Vince Kiadó Kft. Budapest.

[ii] …de nem „varázsütésre”, ezt ugyan is már lekéstük!

[iii]Az Ősrobbanástól az …ÁFÁ.-ig”.

[iv] Az utóbbi száz év, de döntően az ezredfordulót megelőző, illetve követő évtizedek.