Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás - Jász–Nagykun–Szolnok megye

Állami földprivatizáció – intézményesített földrablás (2015-2016.)

Jász – Nagykun – Szolnok megye

Ajánlás

250px HU county Jasz Nagykun Szolnok.svgJász – Nagykun – Szolnok megye a 2015 novembere és 2016 júliusa között, három hullámban elárverezett 182 ezer hektár állami földterület több mint 10%-át adja. Ezzel Fejér megye mögött a második helyre került, így hivatalosan közzétett földprivatizációs tényadatai jó országos mintául szolgálhatnak, vizsgálatuk számos állítást megerősíthet vagy cáfolhat.

Bővebben...

Jobbkanyar Ausztriában

auAz október 15-én tartott parlamenti (Nemzeti Tanács) választások eredménye a papírformát hozta és a 31 éves Sebastian Kurz által vezetett Osztrák Néppárt (ÖVP) 62 mandátummal az első helyen végzett.

Bővebben...

Meglepetés Csehországban

babis2Október 20-21-én parlamenti választásokat tartottak a Cseh Köztársaságban, ami gyökeresen megváltoztatta az erőviszonyokat. A törvényhozásban megerősödött a jobboldal és a baloldali pártok súlyos vereséget szenvedtek.

Bővebben...

A katalán válság közelebbről

catA katalán függetlenségről szóló, békésnek indult október elsejei népszavazást a központi kormány törvénytelennek minősítette és a legdurvább eszközökkel próbálta megakadályozni. A rendőri akció nemcsak nagy felháborodást okozott, de az ország kettészakadásának veszélyét is erősítette. Madrid merevségét mutatja, hogy október 9-én, a Mariano Rajoy miniszterelnök által vezetett Néppárt (PP) szóvivője, Pablo Casado elutasított minden közvetítési kísérletet és azzal fenyegetőzött, hogy a függetlenségpárti vezetők hasonló sorsra juthatnak, mint a Franco rendszer idején, 1940-ben kivégzett Lluis Companys, Katalónia egykori elnöke.

Bővebben...