Az út Kabulba

kabEgy nyugati hadsereget nem lehet legyőzni. Vereségét szükségszerűen a gerinctelen „politikusok” és a harc nélkül menekülő helyi segédcsapatok okozzák[i].

Bővebben...

Az amerikai csapatok csak egyszer, az első világháború végén harcoltak az oroszok ellen. Veszítettek

polarbear1Az amerikai és orosz katonák közötti egyetlen közvetlen összecsapásra több mint egy évszázada, az első világháború végén került sor. Az Egyesült Államok számára vereséggel végződött. Többezer embert küldtek Oroszországba, hogy katonai raktárakat védjenek meg egy német támadás ellen. De amikor megérkeztek, a háborúnak már szinte vége volt. Elkezdődött egy másik: a bolsevikok ellen.

Bővebben...

Magánalapítványok: privatizáció új módszerrel – Orbán Viktor megszilárdítja a hatalmát

alapiA magyar kormány szervezésében magánalapítványok vették át az ellenőrzést a legtöbb egyetem és azok több milliárd euró értékű közvagyona felett. Az új típusú óriásprivatizációval Orbán Viktor miniszterelnök saját kliensei javára fosztogatja az állami vagyont, ráadásul közben megerősíti befolyását az ország kulturális és tudományos intézményeiben.

Bővebben...

Gonosz reklám

suv2020. november 27-én a France Télévisions közszolgálati kamerái „A kommunikáció nagygyűlése” címmel kissé különös műsort forgattak.

Bővebben...