Görögország újra példa lehet

grAthénban a hadsereg már most megkapta a karácsonyi ajándékát: huszonnégy Rafale vadászgépet és három „legmodernebb” fregattot, és majd kap még F-35-ösöket és Sikorsky helikoptereket is, nem beszélve a drónokról, torpedókról és rakétákról. A görög tisztek nem egyedül ünnepelnek, vígan vannak a francia fegyvergyárak is, különösen a Dassault cég, Athén egyik fő beszállítója.

Bővebben...

Egy rendhagyó „nagykövetség” Tajpejben

aminst2A Tajpej külvárosában, a Neihu kerületben található Amerikai Intézet Tajvanon (American Institute in Taiwan – AIT) viszonylag diszkrét. Se zászló, se fegyveres tengerészgyalogosok, se diplomáciai rendszámú autók; csak az amerikai sast ábrázoló plakett a bejárati ajtónál emlékeztet arra, hogy kihez tartozik az épület.

Bővebben...

Az arab világ a #Metoo idején

mtAlgír, 2020. október 3. Egy fiatal női holttestet találtak a keleti külváros egyik elhagyott benzinkútjánál. A 19 éves Chaïma F.-t megerőszakolták, majd késsel többször is megszúrták, benzinnel leöntötték, és felgyújtották.

Bővebben...

Ha Julian Assange-ot Alekszej Navalnijnak hívnák

navass2021. október 21., szerda: Mivel az amerikai kormány fellebbezett a brit bíróság azon döntése ellen, amely tavaly januárban megtagadta Julian Assange kiadatását – egy amerikai börtönben évtizedekig tartó fogvatartás várt volna rá – a brit bíráknak most meg kell erősíteniük döntésüket. Ha megteszik, Julian Assange-ot többé nem lehet kiadni...  kivéve, ha egy új amerikai elfogatóparancsot bocsátanak ki ellene!

Bővebben...