Mágneses rajztábla

mág oMár az ókori Rómában is bevált gyakorlat volt, hogy a kritikus helyzeteket egyetlen okkal indokolják. Abban az időben az idősebb Cato minden vádiratát - függetlenül a tárgytól - azzal fejezte be, hogy „Továbbá javasolom Karthágó elpusztítását!”

Bővebben...

Élelmiszercsalás

Accums lecturesA XVIII. században, hogy növeljék a hús térfogatát, a gátlástalan mészárosok levegővel fújták fel a leölt állatokat.

Bővebben...

IMF – a világ három leggyűlöltebb betűje. Nemzetközi pénzintézet a nagyhatalmú országok politikai prioritásainak szolgálatában

fmiA Nemzetközi Valutaalap (IMF) a titokzatosság fátyla mögött, a politikai céloktól függően váltogatja a működési szabályait: egyesek országokra drákói megszorításokat ró ki, a szerencsésebbek azonban megtapasztalhatják a korlátlan nagylelkűséget is. Betekintés egy világintézmény szívébe.

Bővebben...

Nosztalgikus kommunisták kontra internacionalisták

komA 2021. szeptemberi parlamenti választásokon elért jó eredményeken felbuzdulva a kommunista képviselők új generációja remélte, hogy a Kreml fő ellenzékévé válhat. Ez még a háború előtt volt. Azóta a párt vezetői kiálltak az ukrajnai fegyveres beavatkozás mellett, a más véleményen lévőket pedig kiszorítják a pártból. A baloldali aktivisták a parlamenten kívül folytatják a harcukat.

Bővebben...