A nép a sarkára állt - a kormány hajthatatlan

Manifestation Besançon Wikipedia Par Toufik de PlanoiseA végrehajtó hatalom nyeglesége és a rendőri brutalitás a francia kormány felfokozott nyugtalanságát mutatja. És jó okkal: a nyugdíjreform elleni tiltakozás csírájában magában hordozza a kormány által támogatott társadalmi rend elleni tiltakozást.

Bővebben...

Lázadás Franciaországban

Paris 2023 03 23 manif29 By Roland Godefroy wikipediaMárcius 20-án, hétfőn, amikor a kormány elleni bizalmatlansági szavazás volt a nap vezető híre, a francia nemzeti híroldalak honlapjai izgatottan latolgattak: összeszámolták, hogy a képviselők várhatóan hogyan fognak szavazni, felmérték az indítvány esélyeit, elképzelték a jövőbeli kombinációkat, eljátszották a bennfentest – oh, micsoda öröm. Ma a politikai újságírás: útlevél a politikai ostobasághoz!

Bővebben...

Az óriáscégek fojtogató befolyása a diagnosztikára és a gyógyszerekre

LabMachines By Bobjgalindo wikipediaA covid–19 világjárvány az orvostudományhoz kapcsolódó két ágazat mulasztásaira is rávilágított: a hiány és az összeférhetetlenség gyanúja. A gyógyszeripar története azt mutatja, hogy a hatékony, de nem eléggé jövedelmező kezelések kiszorulnak. A laboratóriumi diagnosztika[1] a két évtizedes pénzügyesítés után furcsa sztrájkot indít.

Bővebben...

A fasizmus elleni összefogással az európai béke megteremtéséért - konferencia - (V.7.)

 
A fasizmus elleni összefogással az európai béke megteremtéséért
 
unaf

A fasizmus feletti győzelem megünneplésére tervezett események részeként a Baloldali, Zöld és Progresszív Erők Európai Fóruma 

2023. május 7-én, vasárnap

akciósorozatot szervez Budapesten.

 

Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon ezekhez a fontos pillanatokhoz! Részvételi szándékát kérjük jelezze a europeanforumlgp@gmail.com e-mail címen.

 

A részletes program az alábbi:  

Bővebben...