Impresszum

 

A szerkesztőbizottság elnöke

Morva Judit (KFE) 

A szerkesztőbizottság tagjai

Ádám Péter, ny. főiskolai tanár
Drechsler Ágnes (KFE)
Ferwagner Péter Ákos (SZTE)
Hajdú János ny. szerkesztő-újságíró (MTV)
Hegyi Gyula (újságíró)
Hrabák András (SOTE)
Tóth Zsolt (SOE) 

A szerkesztőbizottság korábbi tagjai

Czöndör Gyula
Lugosi Győző
Simon Gergely
Sipos János
Tamás Gáspár Miklós

Olvasószerkesztőink:

 Balla Zoltán - Gyarmati-Szabó Éva - Hajdú András
Kiadó: Közép-Európai Fejlesztési Egyesület
ISSN 2061-3083
Magnet Bank

IBAN: HU03 1620 0106 1160 5434 0000 0000

Magyar bankszámlaszám: 16200106-11605434

SWIFT: HBWEHUHB

Az egyesület bejegyzett címe: 1026 Budapest, Törökvész lejtő 20.

Adószáma: 18270916-1-41

A folyóirat szakterülete: politikatudomány, gazdaságtudomány, szociológia, publicisztika. Kérjük, hogy ORCID-azonosítóval rendelkező szerzőink adják meg azt a cikkbeküldés során. A folyóiratcikkeket pdf-be exportálva, DOI-val ellátva a zenodo.org oldalon, szintén PDF-formátumban az EPA oldalán archiváljuk. A lap megszűnése belátható időn belül teljesen kizárható, azonban az MTMT elvárásaihoz igazodva tájékoztatjuk a tisztelt olvasókat, hogy megszűnés esetén korábban megjelent cikkeink az EPA és a Zenodo oldalain elérhetőek maradnak.

Szerzői útmutató

Folyóiratunk elsősorban a francia Le Monde diplomatique cikkeinek magyar változataira épül, ezért a szerzőket-fordítókat többnyire magunk választjuk. Azonban főként (de nem kizárólag) hazai témákban várunk írásokat. A beküldött írásoknak az adott szakterületen elfogadott formai követelmények (hivatkozástípusok) bármelyikét követhetik. Tartalmi előszűrés és értékelés után a folyóirat szerkesztője értesíti a szerzőt az esetleges elutasításról, vagy elfogadás esetén a formai és tartalmi változtatási igényekről. Folyóiratunk tehát jellegéből fakadóan nyílt lektorálási eljárást folytat. 

 

Szemlelogo OBSERVER

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.