Könyvajánló: Lordon

 
Frédéric Lordon
A pénz markában
(106 oldal)
 
Frédéric Lordon az életünk minden területén eluralkodó válságból keresi a kiutat. Szerinte a szovjet típusú szocializmus bukásából okulva alapvetően kell megváltoztatni az állami szerepvállalást: a bankokat, a hitelezést és így a pénzteremtést közösségi felügyelet alá kell helyezni, de vigyázni kell arra, hogy az állam ne gyakorolhassa a hatalmát közvetlenül. Lordon egyike azoknak az alternatív közgazdászoknak, akik elkezdtek a jövőnkről gondolkodni.

 

Frédéric Lordon (1962.) francia szociológus, a CNRS kutatási igazgatója, a Sorbonne tanára, a Le Monde diplomatique állandó szerzője és blogírója. Több könyve jelent meg és egy színdarabja is: Komoly komédia a pénzügyi válságról négy felvonásban és alexandrinban (2011.).

Amennyiben meg szeretné vásárolni a könyvet, utaljon át 1000 Ft-ot (a könyv ára és a postaköltség) a Közép-Európai Fejlesztési Egyesület MagNetBanknál vezetett 16200106-11605434 számú számlájára, a közleménybe írja be: "Támogatás" a nevét és a címet, ahova postázhatjuk a könyvet. Postafordultával ide fogjuk elküldeni. A biztonság kedvéért küldjön egyúttal egy e-mailt az info@magyardiplo.hu címre amelyben szintén megadja nevét és a címét.