SPINOZA FILMKLUB: Monsieur Klein (XI.11.)

SPINOZA FILMKLUB

Kedves Közönség!

Most induló filmklubunk egyedülálló a maga nemében. Hiszen célunk kettős: a filmművészet alkotásaival felmutatni a zsidó szellemiséget, valamint közel hozni és bemutatni örömeinket, bánatainkat, mindennapjainkat. Kizárólag olyan filmeket mutatunk majd be, amely megfelel ennek a tematikának.

Van egy régi mondás. Egy messziről látott ember ismeretlen, ha kicsit közelebb jön, ismerőssé válhat, és ha közel engedjük, kiderül, hogy barátunk lehet…

Ezt szeretnénk elérni, kedves közönség, hogy Önök a zsidó szellemiség barátjává váljanak, s e filmek megtekintése után beszélgetéseink, esetleges vitáink oldják majd azt a feszültséget, amely sajnos napjainkban újra és újra megjelenik; hogy a filmművészet segítségével közösen jöjjünk majd rá, hogy sokkal több dolog van, ami bennünket összeköt.

Másik célunk természetesen hogy olyan filmeket tűzzünk műsorra, amelyeknek üzenetei időtlenek s valamennyiünkhöz szólnak.

Fontos kritérium, hogy kitűnő rendezők legyenek az alkotók és nagyszerű színeszek jelenjenek meg a filmvásznon. Válogatásunk szempontjai között szerepel, hogy a film eljutott-e a magyar mozikba. Gondolunk a fiatalokra is, akiknek egy-egy régebbi témánkhoz tartozó sikerfilm is az újdonság erejével tud hatni.

Alkalmasabb helyet e filmklubnak nem is találhattunk volna, mint a Spinoza ház. Hiszen mindaz a hangulat, légkör, ami a Spinoza ház sajátja, megkönnyíti filmklubunk indulását.

Szeretettel várjuk Önöket,

Budapest, 2017 október 26,

Sándor Anna

Angyal László

Garai Róbert

Klein úr

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés