Feltérképeztük Magyarország „mérgezett örökségeit” – nézd meg te is!

A kolontári vörösiszap-katasztrófa, majd a budapesti Illatos úti hordók körüli botrány óta minduntalan felmerül a kérdés: vajon hány veszélyes vegyi anyagokkal szennyezett terület, időzített vegyi bomba van még Magyarországon?

Sosem kaptunk erre pontos választ, ezért úgy döntöttünk, hogy magunk járunk utána! 

Az egész országban nyomoztunk: feltérképeztük az „ottfelejtett” vegyianyag-lerakatokat, és a szabad szemmel láthatatlan, például a talajban lévő szennyeződéseket.

Ennek a munkának az eredménye a most bemutatott Mérgezett örökségünk című jelentés, melyben megmutatjuk: hol, milyen szennyezés található hazánkban, hogyan érintheti ez a környezetet és a lakosságot, és milyen fázisban van a kármentesítés. 

A szennyeződések egy része széles körben ismert, másokról azonban még a környéken lakók sem tudnak, pedig a szennyeződés rájuk is hatással lehet. 

A greenpeace.hu/mergezett-oroksegunk weboldalon te is ellenőrizheted, hogy van-e ilyen szennyezés a lakóhelyed környékén. A honlapon található információkat frissítjük, a listánkat pedig tavasszal újabb helyszínekkel bővítjük.

Mi hiszünk abban, hogy mindannyiunknak joga van tiszta, egészséges környezetben élni!

Azonnali cselekvésre szólítjuk fel a dötéshozókat: haladéktalanul számolják fel a környezetet és a lakosságot veszélyeztető szennyezéseket és szigorítsanak a szabályozáson, hogy megelőzzék az újabb hasonló eseteket! Érvényesíteniük kell a szennyező fizet elvet.

Ha te is úgy érzed, hogy fontos ezeket az eseteket a nyilvánosság elé tárni, és a kormánynak sürgősen cselekednie kell, oszd meg a tanulmányunk hírét a Facebookon a barátaiddal, ismerőseiddel! 

Üdvözlettel:

Simon Gergely
vegyianyag-szakértő
Greenpeace Magyarország

---
A Greenpeace független, energikus és konfrontációra kész környezetvédő szervezet, mely a világ több mint 55 országában kész arra, hogy fellépjen a Földért.

Kapcsolat: info.hu@greenpeace.org | facebook.com/greenpeace.hu | twitter.com/greenpeacehu | +36 1 392 7663

Adatvédelem: Adataidat a Greenpeace Magyarország Egyesület a 2011. évi CXII., az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli.

supporter

Hozzászólások   

0 #4 BLUETRUST 2017-12-09 15:17
Szerető hitelező

Sürgős kölcsön ajánlat 1%

Ön XMAS kölcsön, személyi kölcsönök, jelzáloghitelek , autóhitelek, diákhitelek, adósságkonszoli dációs hitelek, fedezetlen hitelek, kockázati tőke stb. Ön a megfelelő helyen Hiteloldalak! Magántulajdonos vagyok, aki alacsony kamatlábakat kínál az egyének és a vállalkozások számára egy megfizethető 1% -os kamattal, és gyors kölcsönöket nyújtunk ügyfeleinknek is. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben @
BLUETRUSTLOAN122@GMAIL.COM
0 #3 Elena 2017-12-06 09:33
Kedves Barátságkereső!!!

Ön bármilyen pénzügyi nehézségekkel küzd? Szeretné kezdeni a saját vállalkozását? Ez a hitelminősítő cég világszerte létrehozott emberi jogi szervezeteket, azzal a kizárólagos céllal, hogy segítse a szegényeket és az embereknek pénzügyi nehézségekkel küzdő embereket. Ha hitelhez szeretne pályázni, lépjen vissza hozzánk az alábbi e-mail címre: elenanino0007@gmail.com

Név:
Hitelösszeg szükséges:
Hitel időtartam:
Mobil szám:

Köszönöm és Isten áldja meg
BIZALOM
Elena
0 #2 TessaSmall 2017-11-26 20:10
I have checked your site and i have found some duplicate content, that's why you don't rank high in google's search results, but there is a tool that can help you to create 100% unique content, search for: Boorfe's tips unlimited content
0 #1 leonardo dora 2017-10-24 17:10
Hitelek mindenféle célra
Kínáljuk a minimális összeg 5.000,00 euró 10.000,00 euró és 20 millió euró
Alacsony kamatlábon 2% hitel
Időtartam: legfeljebb 25 évig függ a szükséges hitelösszegtől.
Az ügyfeleknek rendelkezniük kell
18 évesnél idősebb
Ez az ügylet minden ügyfél számára 100% -ban biztonságos
A hitelről további információért forduljon hozzánk e-mailben:
(Leonardodorafinance@gmail.com)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés