220 fa veszélyben a Normafán! - petició -

 

Baj van, nagy baj: 220 darab fát,  többségében magas kőriseket és 250 négyzetméternyi cserjést terveznek kiirtani a XII. kerületben, hogy legyen hol parkolni! A Kormányhivatal megadta az engedélyt a kerületnek a teljesen értelmetlen és indokolatlan fakivágásra, ráadásul a fák pótlására sem kötelezték a kerületet, ami égbekiáltó botrány még akkor is, ha erre a törvény lehetőséget ad. Az érintett, 2300 négyzetméteres területen a magas kőrisek mellett többek között mezei juharok, vadalma és madárcseresznye fák is találhatóak.[1]

Ezzel az üggyel kapcsolatban most kell cselekedni, ezt most tudjuk megállítani, néhány napunk van csak rá:

Állítsuk meg a Normafa megcsonkítását!

Imola péntek este indított petíciót, amiben két mondat szerepel összesen:

"Írják alá, hogy nem kell több parkoló a Normafához, vagy ha már lesz, akkor úgy oldják meg, hogy ne járjon fakivágással! 220 fa kivágása olyan kár, amit nem lehet elég faültetéssel kompenzálni, ráadásul nem írtak elő helyette ültetést sem."

A petíciót 48 óra alatt 5000-en írták alá. Soha nem volt még ilyen gyorsan növekvő petíció a szabadaHangon! Tényleg csak néhány napunk van, hogy megakadályozzuk ezt a barbár eljárást. Az önkormányzat már a hétvégén kénytelen volt reagálni a felháborodásra, de egyelőre úgy látszik nem vagyunk elegen. A Normafa mindenkié, egész Budapesté és a vidékről, külföldről idelátogató kirándulni vágyóké egyaránt. Ne legyen már még egy betonplacc 220 fa helyett, amit még csak pótolni sem fognak máshol. Nem igaz, nem lehet igaz, hogy nem tudja máshogy kezelni az önkormányzat a parkolási problémákat a környéken. Ilyen nincs! 

Kérlek tehát, hogy gyakorolj velünk együtt nyomást a XII. kerületi polgármesterre és a képviselőtestületre! Pénteken szeretnénk átadni az addig összegyűlt aláírásokat, nagyon kell az aláírásod, a támogatásod!

Támogatom - el a kezekkel a Normafától!

Már számos ilyen környezetvédelmi ügyet nyertünk meg együtt, talán az ilyen kampányok a legsikeresebbek az aHang életében. Szükségünk van rád ebben az ügyben is, közösen meg tudjuk ezt akadályozni. A petíció indítójával fölvettük a kapcsolatot és közösen tervezzük a további lépéseket, akciókat. Az biztos, hogy a következő néhány napban hirdetjük tovább a kampányt, illetve egy petíció átadási akcióra is készülünk.

Ha esetleg ezek költségéhez hozzájárulnál, akkor azt az alábbi gombra kattintva tudod megtenni:

Beszállok a költségekbe!

Üdvözlettel,

Hajdú Gergő, aHang csapat

[1] https://24.hu/belfold/2019/11/08/normafa-parkolo/

Cargonomia: Ültetési Nap Zsámbokon (XI.9.) - Városi mezőgazdaság és faültetés Zuglóban (XI.17.)

  

Sziasztok,

Meghívunk 

Üdv,

A Cargonomia csapata / Team
www.cargonomia.hu

Kövess minket itt 

/ Follow us here

Es: 

http://www.nemnovekedes.net

Gondolkodó Antikvárium: "Osztályharc  Chilében - (XII.6.)

VILÁG PROLETÁRJAI, EGYESÜLJETEK!
kommunista vitaestek a Gondolkodó Antikvárium szervezésébenHELYSZÍN: VII. KERÜLET, KIRÁLY U. 43-45., FÖLDSZINT, 35-ÖS KAPUCSENGŐ. A HELYISÉG AZ UDVARON JOBBRA TALÁLHATÓ.
IDŐPONT: MINDEN HÓNAP ELSŐ PÉNTEKÉN, 17.30-TÓL
A VITÁK SZÜNETEIBEN MOZGALMI ANYAGOK TERJESZTÉSE!

 

december  6 péntek Fél 6

 

Osztályharc  Chilében