Európát - de okosan -beszélgetés Szanyi Tiborral- (V.20.)

szan

Kedves Tagtársak és Barátaink!

Szeretnénk felhívni a figyelmet az Antifasiszták XIII. Kerületi Egyesülete - a MEASZ XIII. kerületi szervezete 2019. tavaszi-nyári programjaira. Rendezvényeinket a közelgő EP-választásokra tekintettel az európai politikának az antifasiszta, antirasszista mozgalmat közvetlenül is érintő kérdései köré csoportosítjuk.

- Április 15-én Prof. Dr. Székely Gábor, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszék tanára a fasizmus megjelenési formáiról ad elő, különös tekintettel napjaink Európájának jobboldali radikális, kirekesztő politikai irányzataira.

- Május 20-án Szanyi Tibor EP-képviselő, az S&D képviselőcsoportjának tagja lesz a vendégünk. Vele az európai szélsőséges mozgalmak előretörése mellett az EU okosfalvak projektjéről és a szociális bérlakás kérdésről beszélgetünk.  

- Június 17-én Hanti Vilmossal, az Ellenállók Nemzetközi Szövetsége (FIR) elnökével az addigra kialakuló európai parlamenti erőviszonyok ismeretében szeretnénk mérlegre tenni a már lezajlott választások eredményét.

Találkozóinkat a naptári hónapok harmadik hétfőin 17 órakor a XIII. kerületi Civilek Házában (1132 Budapest, Váci út 50. - a hármas metró Lehel téri megállójánál) tartjuk. Rendezvényeink nyitottak és interaktívak, előzetes regisztrációra nincs szükség.

Végezetül szeretnénk tájékoztatni a MEASZ rendezésében és szervezetünk társrendezésében 2019. május 3-án 17 órakor a XIII. kerületi Radnóti Miklós Művelődési Központban (RaM) sorra kerülő Európa Nap - Antifasiszta Délutánról. E nemzetközi esemény alkalmával adják át a FIR Michel Vanderborght Díját mások mellett Bródy Jánosnak. A "Humanizmus Díszpolgára" elismerésben részesül Bálint György - Bálint gazda. Közreműködik Kertész Zsuzsa és Hegedűs D. Géza. Támogatói jegyek 800,- Ft értékben kaphatók hétköznaponként 16 és 19 óra között a MEASZ Budapest, VIIII., Kiss József u. 13. sz. alatti központjában. 

A XIII Egyesület - MEASZ XIII