VIDEÓ tár     Gazdaság       Társadalom        Egyéb


 

 

Örömóda

  Nem lehet nem elismeréssel gondolni arra a népre, amely ezt véghezvitte ....  10.000 ember egy kórusként énekli az örömódát, azt a művet, ami
reményt ad mindenkinek, aki hallgatja.  Szerzője alkotásakor már teljesen
süket volt. Hallgassátok, erőt ad!

A zene ereje a legbiztosabban mutatja, hogy közös kultúránk mindig segítséget nyújtott az emberiségnek abban, hogy begyógyítsa a múlt sebeit, s reményt és hitet adjon a jelenben, és az emberi jóságban.

18 perces.

div>

Bővebben...

Mezitlábas főiskola

Egy járható ösvény a szegénység dzsungelében! Az indiai Radzsasztánban létezik egy különleges iskola, amely falusi nőket és férfiakat saját szülőfalvaikban szolármérnökökké, kézművesekké, fogászokká és orvosokká képez. A Mezítlábas Főiskola alapítója, Bunker Roy beszél arról, hogyan is működik ez az iskola. Működő módszer, amely kizárólag előképzettség nélküli embereket fogad be és "farag belőlük" szakembereket.csoport-tréninggel. Rendkívül érdekes!


Magyar feliratos 19 perc - külön meg kell nyomni a Hungarian gombot a feliratért!

Bővebben...

Monsantó szerint a világ

A nagysikerű Monsanto szerint a világ című könyv filmes változata. Sok rémes történetet mesél el a cégről (Monsanto), de talán a legérdekesebb, a cég és az állami szabályozó hatóságok összefonódásának bemutatása. Nem sok jót várhatunk a hatóságoktól, ha nem sikerül visszaszereznünk a hatalmat az állam felett. Pedig a vegyipar és az élelmiszeripar szinte ellenőrizetlen terjeszkedése, már most is kemény egészségügyi következményekkel jár (ez is benne van a filmben). A film közvetlenül kritizálja a Monsanto vezetőit, termékeit és piaci viselkedését, és minden állítása bizonyított.

 

Egész estét betöltő dokumentumfilm, magyar felirattal. 

1:49:00

Bővebben...