VIDEO tár   Gazdaság     Társadalom      Egyéb


 

 

Túl kell lépni Öszödön!

 


Ma kétszer annyi jobboldali mint baloldali szavazó van. TGM szerint, a választások előtt alig néhány héttel ideje lenne a valós politikai kérdésekről beszélni, az Őszödi-beszéd féle gumicsont helyett.

 

 

Bővebben...

Uruguay elnökének csodálatos beszéde

 

Mujica elnök beszél a piacgazdaságról, fogyasztói társadalomról, túlhajszolt életről, szembeállítva azokat az emberi élet igazi céljával, a boldogsággal. Nem vizet prédikál és bort iszik. Nem költözött be az elnöki palotába, szerényen él, fizetésének 90%-át jótékonysági célokra fordítja. Követendő példa minden politikus számára!

Bővebben...

JELEN-Kép

1h30-es magyar, aktivista film országunk pénzügyi helyzetéről.

Készítette: EKO mozgalom.   http://ekomozgalom.hu/

 

Magyarország jelenleg. Adóssággal, korrupcióval. Mindez egy már rég elavult rendszer keretei között. Van alternativa, csak keresni kell.

 

 

Bővebben...

Diákmegmozdulás Budapest 2012. december 17.

Diákmegmozdulás 2012.december 17.

A december 17-i diáktüntetések után a Színház és Filmművészeti Egyetemen rendezett fórumon a diákok általános sztrájkba hívnak minden oktatásban és társ ágazatban résztvevőt december 19-re, szerdára!

 

Rövid, 3,07 perces felvétel a diákgyűlésről. A megbeszélésen több százan vettek részt és az amerikai Occupy illetve a spanyol Indignados gyűlések alkalmával kialakult kommunikációs technikákat alkalmazták. A részvételi demokrácia szép, magyar példája!

Bővebben...

Kóla, puska, sültkrumli

  Michael Moore filmje, az amerikai fegyvertartásról és az egész társadalmat eluraló félelemről. A film külön érdekessége, a szegények élete, amit nagyon ritkán mutatnak az amerikai filmekben.

Egész estét betöltő, kétrészes amerikai játékfilm, 56 és 58 percben, magyarul beszél.

 

 

 

Bővebben...