hu | fr | en | +
Accéder au menu

Beköszöntő

Örömmel tudatjuk a kedves Olvasóval, hogy 2009. októbertől újraindítottuk a Le Monde Diplomatique magyar változatát. Egyelőre, igaz, csak interneten lehet olvasni minket, de ha meglesz rá az igény, nem fogunk elzárkózni a nyomtatott változattól sem.

A Magyar Diplo régi számaiban megjelent cikkek egy részét az Olvasó az archívumban találja, és ugyanitt találja – egy hónap múltán – az új verzióban közölt cikkeket is. /component/content/39-diplo-egyeb/e...

A Le Monde Diplomatique Európa egyik leggyakrabban olvasott és idézett lapja, cikkeit jól összeforrott, sok külső szakembert és újságírót rendszeresen foglalkoztató csapat írja és szerkeszti. A cikkek és elemzések szellemi szabadsága és bátorsága szinte példa nélkül áll a világon, a lap még véletlenül sem ír le soha olyat, hogy egy véres háborút valahol „a nép érdekében vagy a demokrácia megteremtéséért indítanak”! Sohase mossák össze a környezetvédők álláspontját az autó- és a vegyipar érdekeivel, és nem akarják soha senkivel sem elhitetni, hogy a hitelezők érdekében hozott rendelkezések megoldhatják az adósságcsapdában vergődők kilátástalan helyzetét.

A lap jó hírnevét és sikerét a jelenleg uralkodó neoliberális elvektől következetesen eltérő jól informált elemzéseinek köszönheti.

A Diplónak sok lelkes és hűséges olvasója van szerte a világon; aligha véletlen, hogy 25 nyelven, hetvenhét különböző kiadónál jelenik meg.

Reméljük, Magyarországon is gyorsan meg fogjuk találni azokat az igényes olvasókat, akiknek ezt a lapot szánjuk, és akik nélkül aligha lett volna értelme a lapot újraindítani.

Kellemes böngészést és tartalmas időtöltést kívánunk!

A Magyar Diplo szerkesztő csapata

Megosztás