Könyvbemutató - Pascale Andréani: A nagykövet tollából (VI.8.)

0

Könyvbemutató - Pascale Andréani: A nagykövet tollából

2022. június 8. 17:00 - 17:30

Magyarország és Franciaország évszázadok óta számos ponton kötődött egymáshoz, többek között kulturális, gazdasági, politikai, diplomáciai, művészeti téren. Ilyen kapocs volt Victor Hugo mély barátsága Teleki Sándor gróffal és Mészáros Lázár tábornokkal, a francia huszárezred megszervezése Bercsényi gróf által, Liszt Ferenc és Hector Berlioz kapcsolata, II. Rákóczi Ferenc franciaországi visszavonulása, Madarász Viktor és Munkácsy Mihály franciaországi működése, a tokaji bor és XIV. Lajos kötődése, vagy Grimaud d’Orsay Olivér kiemelkedő szerepe a magyar nóniusz lófajta kitenyésztésében…

Pascale Andréani Franciaország magyarországi nagykövete 2018 és 2022 között. Szolgálata elejétől fogva szívén viselte, hogy fényt derítsen a két nemzetet összefonó kapcsolatokra. A gyönyörűen illusztrált kétnyelvű kötet e szenvedélyének a gyümölcse és frissen jelent meg a Scolar Kiadó gondozásában.

RésztvevőkPascale Andréani, a Francia Köztársaság magyarországi nagykövete és Illés Andrea, a Scolar Kiadó főszerkesztője.

Részletek: scolar.hu/a-nagykovet-tollabol

A belépés ingyenes.

Magyar és francia nyelven, szinkrontolmácsolással.

A könyv a helyszínen, a Latitudes könyvesboltban megvásárolható. A nagykövet asszony a bemutató után, a könyvesboltban dedikál.

Facebook-esemény: https://fb.me/e/1vD0fUiYf