hu | fr | en | +
Accéder au menu

Filmklub, 2021 május 19.:A félelem megeszi a lelket (1974)

JPEG - 219.1 kio

--------------- ONLINE ---------------

2021. május 19, szerda, 20:15

JPEG - 71.8 kio

 

 

A félelem megeszi a lelket

Rendező : Rainer Werner Fassbinder (1974)

A háború utáni nyugatnémet filmesek néhány kivétellel kerülték a politikai témákat, annál is inkább, mert a náci rezsimet kiszolgáló művészek visszaszivárogtak a filmiparba – köztük Leni Riefenstahl is. Az Adenauer-korszak filmjeinél még a náci éra alkotásai is jelentősebbeknek és maradandóbbaknak mutatkoztak. Noha már a hatvanas években bemutatkozott egy új filmes generáció, nem tudott áttörni. A fiatal német filmet a hetvenes években az alkotók következő generációja teljesítette ki, és tette világszerte elismerté – nem függetlenül a szociáldemokraták hatalomátvételétől.

 Ebbe a generációba tartozik Rainer Werner Fassbinder is, aki az 1973-ban készített „A félelem megeszi a lelket” című filmjével sajátos módon mutat be számos olyan problémát (bennszülött-vendégmunkás, fiatal férfi - idős nő kapcsolat), amelyet korábban kerülgettek. A sablonosnak tűnő történet ott kap csavart, amikor már látszólag minden megoldódott – csak éppen a test és a lélek is megsemmisült.

a film bármikor megtekinthető előtte itt:

https://www.youtube.com/watch?v=2_z...https://www.youtube.com/watch?v=2_z08obWpE4&t=72s

Join Zoom Meeting

 https://zoom.us/j/97297620913https://zoom.us/j/97297620913

Moderátor:

Cs. Kádár Péter

Várunk szeretettel a MagyarDipló szerkesztősége és a MÚOSZ Kulturális Szakosztálya nevében Morva Judit és Vámos Éva

akinek még nincs letöltve a zoom, itt letölthető: https://hu.wizcase.com/download/zoom/https://hu.wizcase.com/download/zoom/

Megosztás