hu | fr | en | +
Accéder au menu
>
> Programajánló > 2023. december 12. 17:00

Dipló Filmklub online

Lazhar Tanár Úr (2011)

JPEG - 188.8 kio

Kedves Olvasóink és Filmrajongók!

A covid-járvány alatt kipróbált és bevált zoomos filmklubot újraindítjuk a téli hónapokban. Terveink szerint a jó idő beálltáig, március-áprilisig havonta két filmet javasolnánk megnézésre és vitára.

Ez alkalommal a filmklubban egy adott témát járunk majd körül: a tanár szerepét és a tanítás-tanulás hatását az életünkre. Igény esetén, próbálunk majd egy-egy könnyebb komédiát is beiktatni.

Elsőnek egy 2011-es kanadai filmet javasolunk:

Lazhar Tanár Úr (ered.: Monsieur Lazhar, rend. Philippe Falardeau, IMdB értékelés: 7,5), amelyet ezen a linken nézhettek meg:

https://ok.ru/video/1967197522480

és december 12-én, kedden, este 17 órakor, a beszélgetéshez, amelyet Kovács Ilona (nyugdíjas egyetemi oktató és aktív kritikus) moderál majd, az alábbi linken lehet csatlakozni:

https://us06web.zoom.us/j/83311838406?pwd=SxoXm2FSz5x3c5wLA5NE1rbLD0dnS5.1

(aki nem használta a zoomot az előző filmklub óta, valószínűleg frissítenie kell. Érdemes még előtte megpróbálni rácsatlakozni.)

Szeretnénk megkérni az érdeklődőket, hogy a filmmel kapcsolatos, a rendezőről, a szereplőkről és természetesen a filmben felvetett problémákról küldjétek el - az alábbi mail címre: info@magyardiplo.hu – már előzetesen a kérdéseiteket és gondolataitokat, hogy minél tartalmasabb beszélgetésre tudjunk felkészülni.

Mindenkinek jó filmnézést és kellemes beszélgetést kívánunk,

üdvözlettel, Kovács Ilona és Morva Judit

Megosztás