hu | fr | en | +
Accéder au menu
>
> Programajánló > 2023. november 28. 18:00

Meghívó a Fordulat 32 lapszámbemutatóra

Kedves barátaink, ismerőseink, támogatóink!

Váradi Eszter vagyok, a Fordulat társadalomelméleti folyóirat (fordulat.net) szerkesztője. A Fordulat 32. Kína I. - a polgárháborútól a világgazdaság műhelyéig című lapszámának bemutatóját a Gólya Presszóban tartjuk, amire sok szeretettel várunk!

Időpont: 2023. november 28. 18 óra Helyszín: Gólya Presszó, 1089 Orczy út 46-48.

A Fordulat 32. számának célja, hogy a Kína megnövekedett globális szerepéről - és így Magyarországon és a régióban megjelenő befolyásáról is – folyó vitákhoz egy olyan perspektívát keressen, ami a kínai szocializmus és annak reformja utáni gazdasági növekedés történetét a globális kapitalizmus dinamikáiba ágyazva tudja értelmezni.

A lapszámban a Chuang szerzői kollektíva által szerkesztett Chuang folyóirat részletei jelennek meg, melyek a szocialista iparosítás, reform és globális piaci integráció időszakait tekintik át úgy, hogy a belső politikai és társadalmi folyamatokat mindig a világgazdasági integráció tágabb környezetéhez és belső ellentmondásaihoz kötik.

A bemutatón a lapszám szerkesztői beszélgetnek: Gerőcs Tamás (Helyzet Műhely, Binghamton University) Szabó Linda (Periféria Központ)

Az eseményt Csűrök Adél és Papp András, a Fordulat szerkesztői moderálják.

Nagyon sok szeretettel várunk a bemutatón, és köszönjük, ha az eseményről valamilyen formában hírt adsz olyanok számára is, akiket szintén érdekelhet.

A bemutatóról folyamatosan osztunk meg információkat a bemutató Facebook eseményében: https://fb.me/e/4ApjYWypO

Kérdéseket, interjú felkéréseket, további megkereséseket e-mailen fogadunk: csurokadel@gmail.com.

Üdvözlettel,

Váradi Eszter

Megosztás