VIDEO tár   Gazdaság     Társadalom      Egyéb


 

 

Uruguay elnökének csodálatos beszéde

 

Mujica elnök beszél a piacgazdaságról, fogyasztói társadalomról, túlhajszolt életről, szembeállítva azokat az emberi élet igazi céljával, a boldogsággal. Nem vizet prédikál és bort iszik. Nem költözött be az elnöki palotába, szerényen él, fizetésének 90%-át jótékonysági célokra fordítja. Követendő példa minden politikus számára!

Bővebben...

Diákmegmozdulás Budapest 2012. december 17.

Diákmegmozdulás 2012.december 17.

A december 17-i diáktüntetések után a Színház és Filmművészeti Egyetemen rendezett fórumon a diákok általános sztrájkba hívnak minden oktatásban és társ ágazatban résztvevőt december 19-re, szerdára!

 

Rövid, 3,07 perces felvétel a diákgyűlésről. A megbeszélésen több százan vettek részt és az amerikai Occupy illetve a spanyol Indignados gyűlések alkalmával kialakult kommunikációs technikákat alkalmazták. A részvételi demokrácia szép, magyar példája!

Bővebben...

TGM - ATV Húzós c. müsorában 2012.04.12

Rónai Egon április 12-i Húzós című műsorában (ATV) Tamás Gáspár Miklós volt az egyik beszélgető partner. A politikai okokból a közelmúltban állását vesztett, sajátos, független utat járó, nemzetközi rangú, ma radikális baloldali filozófus ezúttal is érdekfeszítő megállapításokat tett.

(magyar, 38:12 perc)

Bővebben...

Érezted egész életedben

Érezted egész életedben... (You've felt it your entire life)
"Próbáld ki magad. Nem olyan félelmetes. Próbálj meg azzá válni, aki valójában vagy, ahelyett, hogy a visszatükröződése lennél mindannak, amit a társadalom vár el tőled!"

2:28

Bővebben...

Nem tudja az ember, hogy sírjon vagy nevessen!

Az elején még csak nevetgélhetnénk, de a vége csak sírás lehet. Hogy az ég nem szakad le ilyenkor...

Az értelmiség, vidékiek és pestiek, bírák és pénzügyesek, kapja végre össze magát! Lehetetlen helyzetek sora állhat még elő ha nem teszünk valamit!

Bővebben...

Emberi Jogok

Kicsit gyerekes és naiv ENSZ film az Emberi Jogok védelmében.

Itt egy iskolapélda arra, miként indulnak a lincselések. Az egyetlen feketét vádolja éles hangon lopással a hanyag fehér lány.

Ma, a XXI. század második évtizedében. Igaz, Irak után, Irán és Szíria előtt.

1:03

 

Bővebben...