hu | fr | en | +
Accéder au menu

A magyar online kiadásról

2009. októbertől újraindítottuk a Le Monde Diplomatique magyar változatát. Egyelőre, igaz, csak interneten lehet olvasni minket, de ha lesz rá igény, nem fogunk elzárkózni a nyomtatott változattól sem.

A Magyar Diplo régi számaiban megjelent cikkek egy részét az Olvasó az archívumban találja, és ugyanitt találja – egy hónap elmúltával – az új verzióban közölt cikkeket is.

A Le Monde Diplomatique Európa egyik legnépszerűbb és gyakran idézett lapja, cikkeit jól összeforrott, sok külső szakembert és újságírót foglalkoztató csapat írja és szerkeszti. A cikkek és elemzések szellemi szabadsága és bátorsága szinte példa nélkül áll a világon, a lap még véletlenül sem ír le soha olyat, hogy egy véres háborút valahol „a nép érdekében vagy a demokrácia megteremtéséért indítanak”! A lap sohase mossa össze a környezetvédők álláspontját az autó- és a vegyipar érdekeivel, és senkivel sem akarja elhitetni, hogy a hitelezők érdekében hozott rendelkezések megoldhatják az adósságcsapdában vergődők kilátástalan helyzetét.

A lap nemcsak alapos elemzéseinek köszönheti jó hírét és sikerét, hanem annak is, hogy szerzői következetesen szakítanak a neoliberalizmus uralkodó szemléletével.

A Diplónak sok a lelkes és hűséges olvasója szerte a világon; aligha véletlen, hogy 25 nyelven, hetvenhét különböző kiadónál jelenik meg.

Reméljük, Magyarországon is gyorsan meg fogjuk találni azokat az igényes olvasókat, akiknek a le Monde Diplomatique magyar verzióját szánjuk, és akik nélkül aligha lett volna értelme ezt a lapot újraindítani.

Kellemes böngészést és tartalmas időtöltést kívánunk!

A Magyar Diplo szerkesztő csapata

Megosztás