Brüsszel vagy Moszkva? Tiltakozás a politikai átverés ellen

Brüsszel vagy Moszkva?

Tiltakozás a politikai átverés ellen

Az alulírott civilszervezetek országos tiltakozásra hívják fel a magyar társadalmat a manipulatív és ostoba ellenségkeresés politikájának leleplezése érdekében. A magyar kormány és liberális politikai ellenzéke a magyarországi valóságos társadalmi problémák megoldása helyett egy álságos és közveszélyes harcot erőltetnek ránk. A "Brüsszel vagy Moszkva" értelmetlen választás elé akarnak állítani bennünket.

 

A kormány Brüsszelre mutogat, miközben maga teremtette meg a demokrácia felszámolását, az új típusú tekintélyelvű rendszert, amely a magyar társadalom harmadát örök szegénységbe sodorja, a munkanélküliséget és a modern történelemben példátlan egyenlőtlenségeket képtelen csökkenteni, az általuk menedzselt rendszer végletesen korrupt és amorális. Miközben a kormány demagóg módon a nyilvánosság előtt az Európai Uniót (jelképesen Brüsszelt) teszi meg a problémák bűnbakjául, a nyilvánosság elől elrejtve mindenben kiszolgálja az Európai Unió intézményeit, a brüsszeli bürokrácia pénzügyi elvárásait, a nemzetközi tőke igényeit, és a nép nyakába ültetett egy oligarchikus burzsoáziát, amelynek eltartását is velünk fizetteti meg.

Ennek ellenére a liberális politikai ellenzék csak a középosztály felső rétegeinek érdekeiről vesz tudomást. Egyfelől, helyesen, vissza akarja állítani a demokratikus szabadságjogokat. Másfelől viszont Moszkvára, mint ellenségre mutogatva eltereli a figyelmet a magyar társadalom valóságos problémáiról.

Önjelölt  "misszionáriusok", félművelt demagógok az "oroszgyűlölet", a  ruszofóbia,  a rasszizmus egy sajátos, de régi fegyveréhez nyúlnak, ami eddig nem volt jellemző a hazai liberalizmusra, ahelyett, hogy a kelet-európai és azon belül az oroszországi oligarchikus kapitalizmus ellen küzdenének​.

Nem a Munka Törvénykönyve további antidemokratikus megszorításairól beszélnek, nem a kibírhatatlan szegénységről, nem a szociális egyenlőtlenséget  kifogásolják, hanem Oroszországot teszik meg bűnbaknak. Úgy tesznek, mintha Magyarországot, a NATO-tagállamot bármilyen külső beavatkozás veszélyeztetné, holott Magyarország éppen úgy részt vesz a NATO bűnös hadműveleteiben, mint annak minden tagja.   Valójában éppen  az új uralkodó rétegek privilegizált helyzete, elnyomó, kisajátító és elnyomorító politikája a valóságos probléma. De a liberális ellenzék nem erről beszél, hanem az ellenségkeresés eszközeit használja hatalmi ambícióinak kielégítése érdekében. Ezzel  a kormány által kikövezett útra tér, amelyen Magyarország a versengő nagyhatalmak titkosszolgálatainak területévé válhat.

Ennek megfelelően tiltakozunk a hazai politikai elitek manipulatív, a népet becsapó és elnyomó politikája ellen!!!

 

Budapest, 2017. május 5.

 

Aláíró szervezetek

A BALpárt

ATTAC Magyarország Egyesület

Eszmélet Folyóirat Szerkesztősége

Európai Baloldal

Magyardiplo Szerkesztősége

Magyar Egyesült Baloldal (MEBAL)

Magyar Szociális Fórummozgalmakért Alapítvány

Marx Károly Társaság

Népi Front

 

A fenti kezdeményező szervezeteken kívül új csatlakozásokat a benyikmatyas@gmail.com címen várjuk.

Hozzászólások   

+3 #3 gruz 2017-05-09 04:47
Egy klasszikus mondás illik az ellenzék ruszofóbiájára: nem bűn, hanem több, hiba. Az LMP nevű agyament kis társaság kommunistázása pedig egyértelművé tesi, hogy a fidesz alapítottaa és vezérét is ők delegálták.
+1 #2 Bányai László 2017-05-08 23:23
34 éve élek Németországban, de innen nézve is azonosan látom a helyzetet. A magyar ellenzék, sajnos gyenge nemcsak számbelileg, de felfogásban is.
+1 #1 Bányai László 2017-05-08 23:20
34 éve élek Németországban, de innen nézve is úgyanez a véleményem alakúlt ki. Sajnos, a magyar ellenzék nagyon gyenge, széthúzó, kiállása sokban téves.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés