hu | fr | en | +
Accéder au menu

Olvasóinknak

Serge Halimi – aki 1992 óta tagja a szerkesztőségnek, 2008 óta pedig a szerkesztőség igazgatója és a testület elnöke is – úgy döntött, hogy lemond a Le Monde diplomatique igazgatói tisztségéről, ugyanakkor továbbra is a lap munkatársa marad.

A Le Monde diplomatique SA, a lapunkat kiadó vállalat alapszabálya úgy rendelkezik, hogy az igazgatót először az összes - a Gunter Holzmann Egyesületben tömörült - munkatárs választja meg, majd ezt a választást a felügyelőbizottság megerősíti, amely a Le Monde-cégcsoport, a Le Monde diplomatique Barátainak Egyesülete (amely az olvasóinkat képviseli) és a Gunter Holzmann Egyesület képviselőiből áll.

November 7-én a havilap munkatársai nagy többséggel (20 szavazattal 8 ellenében, 2 tartózkodás mellett) Benoît Bréville-t választották meg. A Les Amis du Monde diplomatique Egyesület igazgatótanácsa november 11-én egyhangúlag jóváhagyta ezt a kinevezést. Végül november 30-án az SA Le Monde diplomatique felügyelőbizottsága szintén egyhangúlag megerősítette ezt a választást, és Benoît Bréville-t nevezte ki az igazgatótanács elnökévé és a kiadvány igazgatójává.

Az új igazgató, aki először a március havi szerkesztőségi cikket jegyzi, február 1-jén lépett hivatalába.

Megosztás